top of page
  • M. Casas

“La Cadira Buida” xerrada per afrontar el Nadal quan estàs en dol

Les actuals circumstàncies han fet que el Servei de suport al dol de Ponent hagi decidit portar la xerrada de la Cadira Buida a 7 municipis de la província de Lleida, entre els quals Solsona.


Per què la xerrada de la Cadira Buida?


Durant aquestes dates la majoria de persones en dol ho passa molt malament: se senten més tristes, enyorades, més cansades. Fins i tot algunes ens diuen: "Tan de bo pogués tancar els ulls i despertar en passar festes" o "Agafaria un avió i marxaria a l'altra punta del món". Ens demanen què poden fer per no sentir-se tan malament, què fer per suportar les trobades, els sopars o el moment de repartir regals... Enguany encara és més difícil perquè moltes persones s’ho passaran realment soles i sense possibilitat de sortir pràcticament del territori.


En especial els primers Nadals sense la nostra persona estimada són molt durs. L'esperit de Nadal se suposa que és pau, joia, amor. Però per la persona que està en dol sigui per la pèrdua d'un fill, la parella, un germà, pare o mare...la pau és pena, l'amor és enyorança i la joia és ràbia.


Durant la xerrada, compartim testimoniatges d’altres persones i algunes recomanacions i suggeriments com ara compartir amb la família les necessitats de la persona en dol, donar espai per expressar les emocions i tenir present a la persona estimada de manera simbòlica.

Per tancar l’activitat, es realitza un emotiu acte memorial on tothom encén una espelma, anomena en veu alta les persones estimades que han mort i es fa un minut de silenci en record de totes elles.


Dimarts, 22 de desembre. 18.00 a 19.30 hores. Auditori de la Sala Polivalent. Pl. de l’1 d’Octubre.


Cal arribar 15 minuts abans per fer el registre, i es recorda que per tal de poder mantenir sempre la distància de seguretat entre les persones assistents, l'aforament serà limitat.

41 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page