top of page
  • Grup d'acompanyament al dol

Acompanyament al dol a la residència

Durant aquest mes de març el Grup d’Acompanyament al Dol de Solsona hem portat a terme una acció de suport als usuaris de la Residència Pere Màrtir Colomés. S’han organitzat unes sessions d’ajut mantenint els quatre grups de convivència ja establerts a la Residencia en aquest temps de Covid. Han tingut una freqüència setmanal durant tres setmanes i cada un dels grups comptava amb la presència de dues persones del grup de dol. La direcció del centre ens va demanar fer aquest acompanyament arran de les moltes pèrdues viscudes a la residencia. Així doncs hem pogut fer una primera intervenció en un moment que el dol està encara molt recent i la normalitat poc instaurada .


Malgrat evidenciar la mort dels companys, les pors i el risc de patir la malaltia i laïllament de no poder estar a prop dels familiars, també hem pogut palpar: la serenor, la conformitat, la saviesa, el reconeixement d’estar ben cuidats, la companyia que es fan entre ells, etc... Tots aquests ingredients ens han corprès i els hem valorat com vitals per poder sostenir el moment present.


Més endavant, quan les restriccions ho permetin, proposarem alguna altra intervenció des l’acció comunitària que permeti compartir el record i l’estima i faciliti l’anar fent el camí de dol que inexorablement els ha tocat viure.

38 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page