top of page
  • M. Casas

Presentació

Actualizado: 29 sept 2020Benvolguda, benvolgut,

Tinc el goig de presentar-te MATÍS, un nou espai terapèutic individual, de parella i família, amb la voluntat de donar suport a persones de totes les edats en els seus assumptes, problemes i dificultats en moments de crisi, al llarg del seu cicle vital. L’he decidit impulsar després d’una trajectòria professional llarga i portadora de riques experiències en el marc de la comunitat educativa i en d’altres serveis a la comunitat. Han estat més de 10 anys de docència en diverses escoles de Primària i 25 anys com a psicopedagoga a l’EAP del Solsonès i al de Sants-Montjuïc de Barcelona.

Com cadascuna de les gradacions d’un color o d’un so, l’espai MATÍS neix amb la intencionalitat d’ajudar a percebre les diferents tonalitats de la vida. De vegades ens cal filar prim per copsar amb subtilesa allò que és imperceptible. Ens interessen els assumptes emocionals i les relacions humanes des de la diversitat, la singularitat i la complexitat. En definitiva, la vida està plena de matisos que cal desgranar per donar sentit i expressió a tot allò que ens passa i que cal harmonitzar de nou.

Es tracta d’un espai terapèutic per a l’atenció individual i/o familiar, però també vol ser un lloc de formació, xerrades i tallers adreçades a diferents col·lectius de persones. És per aquest motiu que malgrat s'inicia com una iniciativa a títol individual, es comptarà amb altres col·laboradors puntuals per oferir propostes a grups de persones interessades en aprendre qüestions vinculades al benestar emocional.

La filosofia en què se sustenta MATÍS parteix de la visió sistèmica en psicologia i de les constel·lacions familiars, fenomenològiques i sistèmiques plantejades per Bert Helinger. Es nodreix de les seves aportacions així com d’altres camps del saber de la psicologia, la psicopedagogia i la neurociència. Des d’aquesta mirada, pren una especial atenció la pertinença de les persones a un sistema familiar on hi regeixen un patrons determinats de lleialtats, rols, ordres i desordres, equilibris i desequilibris i on establim vincles en moments plaents i desplaents, d'amors i desamors, de pèrdues i guanys. Tanmateix, la mirada sistèmica intenta encaminar el suport a les persones per tal que facin processos de canvi cap a una major responsabilitat adulta. Es tracta que puguin trobar els seus propis recursos per integrar cos, sentiment i raó; comprendre i sentir el conflicte que els genera malestar i patiment i poder fer processos de transformació cap a més benestar i felicitat.

Per iniciar el recorregut de MATÍS us proposem assistir a la següent conferència organitzada amb la col·laboració d’AMISOL:

Ponent: Carles Parellada, mestre, terapeuta i formador en Pedagogia Sistèmica.

Títol: La vida com a camí. Vers una consciència transformadora

Dia: Dimecres 21 de setembre de 2016

Hora: 18 h

Lloc: Centre Cívic Xavier Jounou

En finalitzar la conferència visitarem l'espai MATÍS (Passeig Pare Claret 7, 1er. pis) i brindarem amb una copeta de cava

Ben cordialment,

Montserrat Casas i Rovira

Psicòloga (núm. col·legiada 00243)

19 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page